רכישת כרטיסים

הזמנת סיור פרטי

    אנימציה מגרמניה

    התערוכה "אנימציה מגרמניה" היא תערוכה דוקומנטרית על סרטי אנימציה עכשוויים בגרמניה. המוצגים ממחישים את השנינות המעודנת שטמונה ברעיון האמנותי ובביצועו, את האיכויות הגרפיות הגבוהות, המעוף והחינניות שבסרטים אלו. המוצגים חושפים את הרב-ממדיות של היצירות הקולנועיות הללו.

    המוזיאון יציג בחודש מרץ את התערוכה אשר אורגנה על ידי המכון לקשרי חוץ ותרבות, שטוטגרט – ifa. התערוכה במוזיאון היא התחנה הראשונה לפני סיורה העולמי. אירוע הפתיחה ילווה בהקרנת בכורה של הסרטים בסינמטק חולון ובתערוכה עצמה יוצגו תהליכי העבודה: פריימים, סקיצות, ציורים ומודלים של אמני האנימציה לצד הסרטים הסופיים.

    "אנימציה מגרמניה" הינה התערוכה הרביעית בנושא זה שמוצגת בארץ. התערוכות הקודמות הוצגו בסוף שנות ה-80 בפסטיבל הסרטים הבינלאומי של חיפה וכן בגלריית בוגרשוב בתל-אביב ובשנות ה-90 במכון גתה תל-אביב והאחרונה לפני חמש שנים בסינמטק תל-אביב.

    התערוכה תשקף תמונת מצב של הזרמים האקטואליים של סרטי אמנות האנימציה בגרמניה שבעשור האחרון זוכים להכרה הולכת וגוברת בקרב הקהל בגרמניה ובעולם. התערוכה מגדירה אנימציה בצורה ברורה כמדיום אמנותי מובהק ומדגישה את ההיבטים האמנותיים של סרטי אנימציה שנוצרים היום בגרמניה. הסרטים שנבחרו הם מן הטובים, המותחים והחדשניים ביותר שנעשו בשנים האחרונות. כל הסרטים שמוצגים בתערוכה הנם עבודות בלעדיות ליוצריהם.

    בגרמניה מעצבים ויוצרים בשנה כ-300 סרטים מז'אנר זה, שאורכם בין 3 ל-30 דקות. צורות הביטוי האמנותיות הן מגוונות ומציגות קשת רחבה של סגנונות וטכניקות שצמחו על רקע הג'ונגל של האמנות העכשווית. סרט האנימציה הגרמני העכשווי התפתח למדיה תוססת. מבחינת התכנים האנימציה הגרמנית משקפת את הפחדים המשותפים מתחילת המאה, סקיצות מפוזרות של חיים עתידיים משותפים ומראות המשקפים את בדידותו של הפרט במציאות הדמוגרפית. חלק מהסרטים עוסקים בחיפוש אחר הדגם הישן של אורח החיים הארכאי. אחרים הם פרודיות מתקדמות על דרכה של הטכנולוגיה. סרטי אנימציה הנם אישיים ואינטר-דיסציפלינריים במהותם. הם מחברים בין תחומים רבים כגון אמנות הציור, גרפיקה, גרפיקה ממוחשבת, קולנוע, מולטימדיה ועוד.

    התערוכה הנוכחית מצביעה על כיוון בו יוכלו סרטי האנימציה להגיע להישגים חדשים וכן לפיתוח יישומים בתחומי פעילות רבים נוספים. הצגת החומרים כגון מודלים תלת-ממדיים, תצלומים, איורים וציורים המשמשים ליצירתם של סרטי האנימציה מאפשרת הצצה נדירה בתהליך היצירתי ותובנה מעמיקה יותר של אמנות האנימציה. (עמוס דולב, מכון גתה).

     

    התערוכה הוצגה במהלך שנת 2010